Bijeenkomsten

DE NIEUWE INTRODUCTIECURSUS van zes bijeenkomsten van een uur op maandag start op 27 september om 18.00 uur en zal maandag 1 november voor de laatste keer zijn. De kosten voor deelname aan deze cursus bedragen 32 Euro. We houden ons strikt aan de RIVM regels en vragen dit ook aan iedereen die deelneemt.

Tijdens de introductiecursus Zenmeditatie wordt op een aangename manier aandacht besteed aan de meest belangrijke aspecten van Zazen : ~~houding ~~adem ~concentratie ~~aandacht en ~~ wat heeft Zenmeditatie je te bieden in het leven van alledag ?

Hoewel Zenmeditatie in wezen niet moeilijk is, zijn de juiste aanwijzingen belangrijk voor wie weinig of geen ervaring heeft met mediteren op de wijze van Zen. Om de basis van deze meditatieve discipline te beheersen, gaan we deze stap voor stap leren toe te passen in de praktijk.

DOORGAANDE ZENCURSUS op DINSDAGAVOND, WOENSDAGAVOND of op VRIJDAGOCHTEND ( data zie hieronder ). De reguliere Zenbijeenkomsten zijn een mix van bezoekers op locatie in de Zendo, terwijl we tegelijkertijd per week twee avonden en een ochtend online met elkaar in verbinding zijn – dit noemen we Zonline.

Het verloop van elke bijeenkomst is over het algemeen als volgt: de deur is open 15 minuten vóór aanvang van de les. Zodra iedereen er is, gaan we ontspannings- en ademoefeningen doen. Na deze kalme start reciteren we de hartsutra samen, de kerntekst van het Zenboeddhisme. Hierop volgt een zitperiode van 25 minuten in stilte en leest Wien een Zen-tekst voor; dan is er ook ruimte voor uitwisselen en het stellen van vragen. Vervolgens is de loopmeditatie en gaan we nog eens 25 minuten stil zitten, waarna we tot besluit samen theedrinken. Elke groep staat zowel voor beginners open als voor meer ervaren, doorgaande Zenstudenten.

Start : ademen en ontspanning

WANNEER IS WELKE DOORGAANDE GROEP :

DINSDAGAVOND ( deelname online, op locatie is deze avond nu vol ) van 7 september tot en met 9 november ( 10x ) aanvang 20.00 u. inloop v.a. 19.45 u.

WOENSDAGAVOND ( deelname online, op locatie is deze avond vol ) van 1 september tot en met 3 november ( 10 x ) aanvang 20.00 u. inloop v.a. 19.45 u.

VRIJDAGOCHTEND van 3 september tot en met 5 november ( 10 x ) aanvang 9.30 u. inloop v.a. 9.15 u.

INSCHRIJVEN : Voor wie online deelneemt is de prijs 45,00 voor drie keer per week ( dus dertig keer in totaal )”aanhaken” bij de reguliere Zengroepbijeenkomsten : dinsdagavond, woensdagavond en vrijdagochtend. Voor wie zowel online als op locatie in de Zendo een zitplaats heeft kunnen reserveren is het cursusbedrag 75 Euro. We verzoeken je “jouw” bedrag voor de doorgaande Zen groepsbijeenkomst vóór aanvang van de cursus te voldoen, op bankrekeningnr. NL 37 INGB 00 028.67.547 t.n.v. B. Venhuizen te Arnhem onder vermelding van datum aanvang van de cursus. Betaling is inschrijving.

Meditatiematten, -kussens en -bankjes zijn aanwezig in de Zendo. Het is raadzaam schone sokken en makkelijk zittende kleding aan te hebben.

INFORMATIE EN AANMELDING :

Wien Venhuizen
Sint Marten 83
6821 BT Arnhem
Tel. 06 – 402.65.936 of 026 – 38 947 83 Mail : info@zenarnhem.nl