Bijeenkomsten

DE NIEUWE INTRODUCTIECURSUS van zes bijeenkomsten op dinsdag vanaf 18.00 uur zal zijn van 13 september tot en met 18 oktober. De kosten voor deelname aan deze cursus bedragen 33 Euro.

Tijdens de introductiecursus Zenmeditatie wordt op een aangename manier aandacht besteed aan de meest belangrijke aspecten van Zazen : ~~houding ~~adem ~concentratie ~~aandacht en ~~ wat heeft Zenmeditatie je te bieden in het leven van alledag ?

Hoewel Zenmeditatie in wezen niet moeilijk is, zijn de juiste aanwijzingen belangrijk voor wie weinig of geen ervaring heeft met mediteren op de wijze van Zen. Om de basis van deze meditatieve discipline te beheersen, gaan we deze stap voor stap leren toe te passen in de praktijk.

DOORGAANDE ZENCURSUS op DINSDAGAVOND, of WOENSDAGAVOND of op VRIJDAGOCHTEND ( data zie hieronder ). De reguliere Zenbijeenkomsten zijn een mix van bezoekers op locatie in de Zendo, terwijl we tegelijkertijd per week twee avonden en een ochtend online met elkaar in verbinding kunnen zijn. Het verloop van elke bijeenkomst is over het algemeen als volgt: de deur is open 15 minuten vóór aanvang van de les. Zodra iedereen er is, gaan we ontspannings- en ademoefeningen doen. Na deze kalme start reciteren we de hartsutra samen, de kerntekst van het Zenboeddhisme. Hierop volgt een zitperiode van 25 minuten in stilte en leest Wien een korte Zen-tekst voor; dan is er ook ruimte voor uitwisselen en het stellen van vragen. Vervolgens is de loopmeditatie en gaan we nog eens 25 minuten stil zitten, waarna we tot besluit samen theedrinken. Elke groep staat zowel voor beginners open als voor meer ervaren, doorgaande Zenstudenten.

Start : ademen en ontspanning

WANNEER IS WELKE REGULIERE CURSUS :

cursus A : DINSDAGAVOND van 30 augustus tot en met 1 november ( 10 x ) aanvang 20.00 u. inloop v.a. 19.45 u.

cursus B : WOENSDAGAVOND van 31 augustus tot en met 2 november ( 10 x ) aanvang 20.00 u. inloop v.a. 19.45 u.

cursus C : VRIJDAGOCHTEND van 2 september tot en met 4 november ( 10 x ) aanvang 9.30 u. inloop v.a. 9.15 u.

INSCHRIJVEN : Wil je instromen als de cursus reeds is begonnen ? Geen probleem, dan wordt het bedrag aangepast. Wie voor deelname “in levende lijve” op locatie een zitplaats wil reserveren is de prijs 80 Euro vanaf de startdatum van de cursus; hierbij inbegrepen is gratis online deelname. Voor wie alléén online van huis uit met de groep wil mee mediteren, is de prijs vanaf de startdatum 45,00 Euro voor drie keer per week ( in totaal 30 keer ) naar eigen voorkeur aansluiten bij de reguliere bijeenkomsten : dinsdagavond, woensdagavond en vrijdagochtend. We verzoeken je “jouw” bedrag voor OF je fysieke en online deelname aan de doorgaande Zen cursus OF “jouw” bedrag voor je online deelname vóór aanvang van de eerste keer te voldoen, op bankrekeningnr. NL 37 INGB 00 028.67.547 t.n.v. B. Venhuizen te Arnhem. Graag onder vermelding van datum aanvang van de A of B of C-cursus . Betaling is inschrijving. Meditatiematten, -kussens en -bankjes zijn hier aanwezig. Het is raadzaam schone sokken en makkelijk zittende kleding aan te hebben.

INFORMATIE EN AANMELDING :

Wien Venhuizen
Sint Marten 83
6821 BT Arnhem
Tel. 06 – 402.65.936 of 026 – 38 947 83 Mail : info@zenarnhem.nl