Bijeenkomsten

DE INTRODUCTIECURSUS ( 6 x ) op de MAANDAG. Wanneer deze precies wordt gegeven wordt binnenkort op deze website vermeld. Wel bekend is het tijdstip van aanvang : 18.00 uur. Prijs : 33 euro

Tijdens de introductiecursus Zenmeditatie wordt op een aangename manier aandacht besteed aan de meest belangrijke aspecten van Zazen : ~~houding ~~adem ~concentratie ~~aandacht en ~~ wat heeft Zenmeditatie je te bieden in het leven van alledag ?

Hoewel Zenmeditatie in wezen niet moeilijk is, zijn de juiste aanwijzingen belangrijk voor wie weinig of geen ervaring heeft met mediteren op de wijze van Zen. Om de basis van deze meditatieve discipline te beheersen, gaan we deze stap voor stap leren toe te passen in de praktijk.

DOORGAANDE ZENCURSUS op DINSDAGAVOND of WOENSDAGAVOND of op VRIJDAGOCHTEND ( data zie hieronder ). De reguliere Zen bijeenkomsten zijn een mix van bezoekers op locatie in de Zendo, terwijl we tegelijkertijd per week twee avonden en een ochtend online met elkaar in verbinding kunnen zijn. Het verloop van elke bijeenkomst is over het algemeen als volgt: de deur is open 15 minuten vóór aanvang van de les. Zodra iedereen er is, beginnen we met ontspannings- en ademoefeningen. Na deze kalme start reciteren we samen de hart-sutra, de kerntekst van het Zenboeddhisme. Hierop volgt een zitperiode van 25 minuten in stilte, afgewisseld door loopmeditatie en daarna is er opnieuw een stille zitperiode. Vervolgens drinken we thee met elkaar en tot besluit leest Wien een korte Zen-tekst voor; dan is er ook ruimte voor uitwisselen en het stellen van vragen. Elke groep staat zowel voor beginners open als voor meer ervaren, doorgaande Zenstudenten.

Start : ademen en ontspanning

WANNEER IS WELKE REGULIERE CURSUS :

Cursus A : DINSDAGAVOND van 26 MAART t/m 7 MEI (7x) Prijs 56 euro. VOLGENDE DINSDAGAVONDCURSUS : van 11 JUNI t/m 13 AUGUSTUS (10x) Prijs 79 euro.

Cursus B : WOENSDAGAVOND van 27 MAART t/m 8 MEI (7x) Prijs 56 euro. VOLGENDE WOENSDAGAVONDCURSUS : van 12 JUNI t/m 14 AUGUSTUS (10x) Prijs 79 euro.

Cursus C : VRIJDAGOCHTEND van 29 MAART t/m 10 MEI (7x) Prijs 56 euro. VOLGENDE VRIJDAGOCHTENDCURSUS : van 14 JUNI t/m 16 AUGUSTUS ( 10x) Prijs 79 euro.

INSCHRIJVEN : Is de cursus al gestart, dan wordt de prijs aangepast. Vanaf de startdatum van de zeven weken-cursus is de prijs voor deelname “in levende lijve” op locatie 56 euro; bij de tien weken cursus is de prijs 79 euro. Altijd bij deze prijs inbegrepen is de mogelijkheid om 3 x per week gratis online deel te nemen. Voor wie alléén online van huis uit met de groep wil mee mediteren, is de prijs vanaf de startdatum bij de zeven weken 28 euro en bij de tien wekencursus 40 euro – dan kun je drie keer per week naar eigen voorkeur van huis uit online aansluiten bij de reguliere bijeenkomsten. We verzoeken je “jouw” bedrag voor OF je fysieke en online deelname aan de doorgaande Zen cursus OF “jouw” bedrag voor je online deelname vóór aanvang van de eerste keer te voldoen, op bankrekeningnr. NL 37 INGB 00 028.67.547 t.n.v. B. Venhuizen te Arnhem. Graag onder vermelding van de A of B of C cursus . Betaling is inschrijving. Meditatiematten, -kussens en -bankjes zijn hier aanwezig. Het is raadzaam schone sokken en makkelijk zittende kleding aan te hebben.

INFORMATIE EN AANMELDING :

Wien Venhuizen
Sint Marten 83
6821 BT Arnhem
Tel. 06 – 402.65.936 of 026 – 38 947 83.

Mail : zeninarnhem@gmail.com